EN | FR | NL

De loft werd ontworpen met oog voor comfort, ruimte, licht, natuur en werd gedecoreerd met hedendaags design en kunstwerken. Hoewel de loft zonder problemen plaats biedt tot 20 personen, heb je nooit het gevoel van op elkaar gepakt te zijn. Alle plaatsen zijn ruim van afmeting en werden zo ontworpen dat zowel het gemeenschapsgevoel als privacy zonder probleem samengaan.

Het woongedeelte van de gîte is een zeer grote loftruimte met een schitterend zicht op de tuin, binnentuin en het aansluitende heuvelland. Het gezellige karakter wordt nog geaccentueerd door een grote open haard en open keuken. De loftruimte loopt over in een zwevend zonneterras. De mezzanine bevat een bibliotheek en bureau met zicht op de leefruimte.

Op de benedenverdieping is afgezonderde recreatieruimte met kicker, ping pong en pool tafel en televisieruimte.

De gîte herbergt 6 kamers en 4 badkamers. De kamers zijn opgedeeld in vier tweepersoonskamers, een kamer voor 4 personen en 1 voor 6 personen. De recreatieruimte kan indien nodig dienst doen als extra slaapkamer.

De materialen

Tijdens de renovatie van Les Bonneteries werd minutieus aandacht gegeven om de site haar industrieel karakter te laten behouden in combinatie met modern comfort.

We hielden ons aan drie hoofdregels:

  • Geen nieuwbouw. Enkel behoud van de oorspronkelijke gebouwen en volumes. Dat was niet moeilijk met 2000m2 bebouwde oppervlakte, waar we uiteindelijk 1200m2 van hebben overgehouden.
  • Connectie met de buitenwereld via grote raamoppervlaktes en uitgang naar de tuinen vanuit elke ruimte
  • Gebruik van 5 materialen om het oude industriële en het moderne comfort te laten samengaan: oorspronkelijke baksteen, betonvloer, metaal, glas en hout.
© 2018 Les Bonneteries - Mont 63, 7890 Ellezelles
Disclaimer | Contact